Over ons

Wie de naam “Gouda” hoort, denkt direct aan Kaas. Gouda kaas is een van de bekendste en de meest gegeten kaassoorten ter wereld. Gouda Kaas dankt zijn naam aan het feit dat deze Hollandse kaas al eeuwenlang in de stad Gouda wordt verhandeld. De beroemde Gouda Kaas wordt nog altijd op ambachtelijke wijze in de polders rondom de stad gemaakt. Daar staan de koeien in de wei, die dagelijks melk geven, waarvan deze beroemde kaas wordt gemaakt. Vanuit de polder brengen de boeren de kazen naar het centrum aan de voet van het authentieke stadhuis, waar ze op de kaasmarkt verhandeld worden.

Toerisme

Toerisme is voor Gouda een groeimarkt. Landelijk trekt de toeristische markt aan en dus zijn grote investeringen in de stad Gouda een vereiste. Om meer te kunnen trekken is een grote toeristische topattractie in Gouda nodig. 

En dat is de De Gouda Cheese Experience !  

Initiatiefnemers 

De Stichting Gouda Cheese Experience bestaat uit 4 personen die dit idee handen en voeten hebben gegeven. 

Mia Schaap

26 jaar Ondernemer in Gouda en maatschappelijk betrokken bij platforms, winkeliers-verenigingen, stichtingen, stadsevenementen, promoties, enz. 

Zij is voor iedere Gouwenaar en bestuurder een bekende en heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar bijdragen aan de mensen en de stad Gouda. 

Femke van Munster

Al 19 jaar ondernemer in Gouda en maatschappelijk als leidinggevende betrokken bij sociale  projecten, vrijwilligerswerk, organiseren van gala’s, intochten en evenementen. Een echte doener, een duizendpoot met commercieel inzicht.

Rik Dijkgraaf

Meer dan 20 jaar actief in Gouda, organiseert party’s, feesten, bedrijfsevenementen, congressen, netwerkbijeenkomsten en publieksevenementen. Hij heeft een horeca-achtergrond en is ervaren in catering. Hij is ruim 5 jaar locatiemanager van ’t Oude Stadhuys Gouda geweest.

Ronald Boom

Vanaf registeraccountant bij verschillende ministeries en bedrijven naar een administratie en accountantskantoor. In het verleden ambtenaar, daarna fraude-experts en  inmiddels al weer 43 jaar zelfstandig.